Nieuws vanuit de directie

Beste ouders, 

 

In dit “Nieuws vanuit de directie” willen wij u weer informeren over de vele zaken die iedere dag op school langskomen. December is altijd weer een gezellige tijd. De school is mooi versierd voor de komst van Sinterklaas. In de gangen staan schitterende surprises die de leerlingen van de bovenbouw hebben gemaakt en maandag hopen we de Sint met zijn Pieten te mogen verwelkomen. 

Deze “Nieuws vanuit de directie” ontvangt u, in tegenstelling tot de keren hiervoor als een apart bericht. Waarom dit is, leest u in onderstaand stukje. 

 

Klankbordgroep communicatie 

Op dinsdag 15 november heeft de directie met drie ouders, die zich hebben aangemeld voor de klankbordgroep communicatie, gesproken over dit onderwerp. Het was een goede bijeenkomst, waarin ouders op een positief kritische met ons hebben meegedacht over het verbeteren van de communicatie. De aandachtspunten en aanbevelingen die daaruit zijn voortgekomen zullen worden besproken met het team en de medezeggenschapsraad.  

Eén wijziging in de communicatie willen wij al direct doorvoeren. Wij hebben namelijk de feedback gekregen dat het ’Nieuws vanuit de directie’ in de Kwieb app niet altijd goed te lezen/vinden was. Wij zullen daarom vanaf nu één keer in de 14 dagen het ’Nieuws vanuit de directie’ publiceren. In de tussenliggende weken zullen wij de nieuwsberichten versturen die ook op de website worden gepubliceerd! 

 

Sinterklaas 

Het is bijna zover. Op maandag 5 december mogen wij de Sint weer verwelkomen met een aankomst op het plein en een ontvangst van de groep 1 t/m 5 in de speelzaal, die omgebouwd is tot huiskamer van de Sint.  

De groepen 6 t/m 8 hebben een lootje getrokken om Sinterklaas wat te ontlasten in zijn drukke werkzaamheden. 

We rekenen erop dat het weer een gezellig feest zal worden! 

 

Audit 

Op 22 november j.l. hebben wij een bezoek gehad van een auditcommissie, die bestond uit het hoofd kwaliteit van Blosse, twee collega-directeuren en twee collega intern begeleiders. Dit is een intern onderzoek, vergelijkbaar met een inspectiebezoek. De directie heeft een presentatie gegeven over de visie, ambities en jaardoelen van de school. De auditcommissie heeft klassenbezoeken gedaan, leerkrachten, ouders en leerlingen geïnterviewd. Aan het einde van de dag hebben zij hun bevindingen gedeeld met het team en hebben wij hun rapport mogen ontvangen. 

En wat zijn we trots op de uitkomsten van het bezoek!  

Zij hebben gezien, gehoord en gevoeld dat de St. Barbaraschool een veilige plek is voor de leerlingen. Zij hebben een positieve sfeer geproefd in de klassen, iedereen mocht zijn zoals hij of zij is. Zij hebben gezien dat de inzet van de tools van het formatief assessment de leerling betrokkenheid en het eigenaarschap vergroten. De leerlingenraad heeft dit beeld bevestigd.  

Aan het einde van de dag gaven zij aan dat wij trots mogen zijn op het team, de leerlingen en de school in het algemeen. Dat is toch fijn om te horen van het hoofd kwaliteit en collega-directeuren. 

In het rapport staan een viertal aanbevelingen. Deze zullen wij bespreken met het team en de MR om te bepalen hoe wij hiermee verder gaan. 

 

Lesson study 

Als onderdeel van het formatief assessment gaan leerkrachten in de komende weken elkaar bezoeken in de klassen. Zij hebben in tweetallen lessen voorbereid en gaan bij elkaar deze les bekijken en elkaar hierop feedback geven. De leerkracht die bij de andere collega gaat kijken wordt vervangen voor de groep. Dit staat gepland op vrijdag 2, woensdag 7 en maandag 12 december a.s. 

  

Nieuw aanbod binnen extra ondersteuningsgroep 

Op de Sint Barbaraschool werken wij al enige jaren met een extra ondersteuningsgroep.  

Deze ondersteuningsgroep begeleidt leerlingen die door de groepsleerkrachten worden aangedragen voor extra begeleiding op het gebied van rekenen, lezen, spelling en sociaal emotionele ontwikkeling. 

Sinds half november 2022 is er als pilot een extra ondersteuningsaanbod gestart, bedoeld voor leerlingen die intensieve begeleiding nodig hebben bij het verwerken van hun taken, het omgaan met uitgestelde aandacht en de regulatie van hun gedrag.  

Binnenkort ontvangt u apart een uitgebreider bericht over het aanbod binnen de verschillende ondersteuningsmogelijkheden van de school. 

   

We hopen u weer voldoende te hebben geïnformeerd over het reilen en zeilen van de school. 

Het volgende ’Nieuws vanuit directie’ versturen wij op donderdag 14 december. 

 

Met vriendelijke groet, 

Ook namens het team 

 

Lia van Roosmalen en Mariosé Huits, directie 

 

logo+missie school logo+missie school