Scholenvolleybaltoernooi De Boemel

Buitenschoolse keuzes voor kinderen

Op dinsdag 25 februari werd in de Harenkarspel hal van Tuitjenhorn het jaarlijkse
schoolvolleybaltoernooi gehouden. Er deden ongeveer 150 kinderen mee van 4 verschillende scholen dus de opkomst was erg groot. Alle scholen hadden voor het toernooi 2 volleybaltrainingen gehad tijdens de gymles op school, van de volleybaltrainers van De Boemel(Margreet Jaarsma, Roel Blom, Fabian Plak en Bas van der Stoop).

Het toernooi begon om Kwart voor 10 ’s ochtends. Voor de wedstrijden begonnen werd er een gezamenlijke warming up gegeven. Toen gingen de groepen 3, 4, 5 en 6 van start. De finale van groep 3, 4 en 5 was tussen Team ‘’De Regenboog 3’’ en ‘’De grappenmakers’’. 6 teams uit Groep 6 deden mee aan het schoolvolleybaltoernooi. De 6 teams zaten allemaal in 1 poule. Wie bovenaan in de poule eindigde was de winnaar van het toernooi. Het bleek dat de onderlinge verschillen heel erg klein waren. Aan het einde van het toernooi bleken er 3 teams te zijn die 8 punten hadden. Er moest dus gekeken worden naar het puntensaldo. Team Kim werd 3de, The girls werden 2de en Team Joep bleek het beste puntensaldo te hebben en werd daarom winnaar van het toernooi. ’s Middags om kwart voor 1 waren de groepen 7 en 8 aan de beurt. Er werd voor de wedstrijden nog even een gezamenlijke warming up gegeven en toen konden ook die groepen aan de gang. In de finale stonden team’’ Lianne’’ tegen ‘’De Bloempotjes’’. Team bloempotjes bestond uit een meidenteam die al een stuk ouder waren als team Lianne. Maar Team Lianne liet zich niet zomaar wegspelen en won met ruime voorsprong op team Bloempotjes. Het verliep erg goed en aan het einde van de dag kregen de eerste 3 teams van elke poule een prijs,
en voor iedere deelnemer was er een vaantje en iets lekkers.

Winnende teams: groep 3, 4, en 5, De regenboog 3: Mats Caspers, Wouter Duineveld, Joost Duineveld. Groep 6, Team Joep: Joep Klijbroek, Bram Bes, Jesse Caspers, Sven Dekker. Groep 7 en 8, Team Lianne: Lianne Jaarsma, Rian Hof, Roxy Goudsblom, Kjersti Kuilboer, Daan van der Stoop. Bas van der Stoop.