Vastenactie 2015

buitenschoolse keuzes voor kinderen

Uw kind ontvangt deze week op school net als voorgaande jaren, een vouwplaat om er een vastendoosje van te maken. Uw kind kan gedurende de vastentijd op school  regelmatig iets sparen en het gespaarde geld in het doosje  stoppen.

Dit jaar komt dan ten goede aan het project:

SETIK;     ‘Grensloos samen leven’

Op het eiland Sri Lanka, het voormalige Ceylon, bekend om zijn hagelwitte palmstranden, uitgestrekte oerwouden, witte olifanten, schitterende tempels en eeuwenoude heilige koningssteden. En ook beroemd vanwege de prachtige theeplantages, lotusbloemen op je hotelbed, en een vriendelijk branden kokoslampje op je nachtkastje; hier lijkt alles inderdaad schoonheid, vrede en harmonie.

Achter die glanzende toeristenfolders gaat echter een schrijnende werkelijkheid schuil. Pas in 2009 is de bloedige jarenlange burgeroorlog geëindigd, tussen de Boeddhistische Singalezen en de Hindoeïstische Tamils. Deze oorlog heeft diepe kloven  gevormd in de samenleving er is nog steeds wederzijds onbegrip en wantrouwen, gevoed door het feit dat de mensen elkaars taal niet spreken en elkaars geloof en cultuur niet kennen.

De caritasorganisatie Setik (Sosio Economic Traning Institute Of Kandy) van het bisdom Kandy, zet zich in voor vrede en verzoening over religieuze, culturele en etnische grenzen heen. Als christenen beschouwen wij mensen als een grote familie, als kinderen van een Vader.  Met het Sosio Economic Traning Institute Of Kandy, wil men de jeugd die werkzaam is op de vele theeplantages zelfstandig en zelfbewust maken. Door trainingen en workshops en het voltooien van de schoolopleiding en computer cursussen en bibliotheekjes in te richten met leerboeken.

Dit mooie project willen we dit jaar ondersteunen, met jullie hulp. Aan het einde van de vastentijd worden de doosjes opgehaald en het geld overgemaakt naar het project van  Setik; Grenzeloos samen leven.

voor meer informatie kijk op de site http://www.vastenaktie.nl (http:// http://www.vastenaktie.nl)

DE VASTENAKTIE VAN 2015 IS VAN 18 FEBRUARI TOT 5 APRIL.

 

Namens de missiegroep:   Marcel Schilder en Jan Bruin