School begint op 27 juni om 09.30 uur!

School begint op 27 juni om 09.30 uur!

Beste ouders,

Alle basisscholen zijn door hun besturen opgeroepen om op dinsdag 27 juni als protest en signaal de schooldeuren een uur later te openen. Wij doen mee. Uw kind is op die dag om 09.30 welkom op school. Steun ons en de toekomst van uw kind en teken de online petitie!

Wij hebben hier in het team en met alle directies van de Florescholen uitgebreid over nagedacht. Willen we deze actie wel op deze wijze voeren? Dit zal voor onze ouders toch geen pretje zijn….? Kunnen zij er iets aan doen..? Is het hún probleem dat de bekostiging van de school toenemend onder grote druk staat? Dat er een groot leerkrachttekort aanstaande is…?

Nee, …en ja…

Als we nu niet massaal een heftig signaal aan de politiek afgeven, dan zal het binnen 1 tot 3 jaar zeer vaak voorkomen dat twee klassen samen één leerkracht hebben, er veel opgedeeld wordt, waardoor de overige groepsaantallen met 5 á 6 leerlingen stijgen, klassen beurtelings naar huis gestuurd worden, en 3 of 4 verschillende gezichten per week heel normaal zullen zijn.

Dat is een slechte zaak. Slecht voor de kinderen die continuïteit nodig hebben en verdienen, slecht voor de leerkrachten die er nog wél zijn, en nog harder zullen gaan lopen dan ze al doen, slecht voor de school. Slecht voor de mate van uitvoeren van de doorgaande onderwijslijnen door de hele school heen. Alles valt en staat bij de bezetting van de groep, en een financiering die maakt dat modern onderwijs ook echt gerealiseerd gaat worden.

Ik mail u vandaag de brief die door de besturen in de Kop van Noord-Holland is opgesteld. Hierin ook een link waarin u een petitie kunt tekenen die overgebracht zal worden naar Den Haag.

Het is van groot belang dat ons vak weer het aanzien, het salaris en de noodzakelijke voorzieningen krijgt.  Dat jonge mensen (mannen ook) daardoor weer massaal naar de opleiding willen gaan. Dat ons huidige personeel voelt dat hun geweldige inzet en passie royaal wordt gewaardeerd en gefaciliteerd.

Op dinsdag 27 juni gaan wij als team om 08.30 uur een dialoog voeren over hoe wij de problemen die achter deze actie schuil gaan, ervaren, wat zij voor ieder van ons betekenen en wat wij meer kunnen dan afwachten…

Wij komen in actie. Te beginnen met één uur. Ik reken op uw volle steun en begrip. Alles voor uw kind en de kinderen in de komende schooljaren!

Namens allen,

Harry Weijers, directeur.

2017-06-19 po in actie 2017-06-19 po in actie