STAKING 6 NOVEMBER GAAT DOOR. SCHOOL IS DICHT!

Tuitjenhorn, 4 november 2019 

 

Beste ouder(s) en verzorger(s), 

 

Afgelopen vrijdagavond 1 november, werden we verrast door een akkoord voor het onderwijs. De werkgevers (PO-Raad), werknemers (vakbonden) en de overheid hebben een akkoord gesloten voor 460 miljoen euro extra voor het onderwijs. Op grond van dit resultaat hebben de bonden uiteindelijk de staking van komende woensdag, 6 november, afgeblazen. Inmiddels is bekend dat zowel de AOB als CNV Onderwijs dit hebben herroepen. Tevens hebben de PO-Raad en de vakbonden aangegeven dat het wel of niet staken uiteindelijk een keuze is van elk afzonderlijk personeelslid en van elke school. 

De teamleden van de Sint Barbaraschool hebben besloten om toch te gaan staken op woensdag 6 november a.s. Doorslaggevend voor deze beslissing was dat het toegezegde geld een eenmalig bedrag is, waarvan een groot deel al eerder was toegezegd. De normen die we als maatschappij stellen aan goed onderwijs voor nu en in de toekomst, vragen om structurele oplossingen en niet om incidentele middelen. Dat begint bij het oplossen van het landelijke lerarentekort, waar wij op de Sint Barbaraschool gelukkig nog geen last van hebben maar wat in grote delen van het land nu al leidt tot structurele schooluitval, buitensporig grote klassen en uitval van personeel door toegenomen werkdruk. Maar ook als deze basis op orde is, vraagt het onderwijs van nu meer handen in de klas en betere faciliteiten in de school om de kinderen goed te begeleiden en voor te bereiden op hun rol in de maatschappij.  

Dit kan alleen worden gerealiseerd wanneer er structurele bedragen beschikbaar worden gesteld. En 460 miljoen lijkt veel, maar op de omvang van het onderwijs, op de tienduizenden leerkrachten en zo’n 2,5 miljoen kinderen (primair en voortgezet onderwijs), is het maar een druppel op de gloeiende plaat. En een groot deel van dit genoemde bedrag was reeds eerder toegezegd. 

Met de beslissing om te gaan staken, willen we ons sterk maken voor goed onderwijs aan alle kinderen, met voldoende structurele financiering voor meer en goed personeel, ICT en gebouwen. 

Het College van Bestuur van Blosse steunt de onderwijsstaking. U kunt de staking ook ondersteunen, door een gezamenlijk geluid te laten horen tijdens de manifestatie woensdag 6 november 2019 (van 10.00-11.00 uur) bij het gemeentehuis van Heerhugowaard! Het team van de Sint Barbaraschool zal hier in ieder geval ook bij aanwezig zijn om haar stem te laen horen.

  

Met vriendelijke groet, 

Het team van de Sint Barbaraschool 

staking 6 nov staking 6 nov