Aangepaste maatregelen per 8 juni

In tegenstelling tot eerder bericht zijn de aanpassingen aangegeven in schuingedrukte letters.

 

Regels en maatregelen die gelden vanaf 8 juni tot aan de zomervakantie

 

Vanaf a.s. maandag gaat de school weer volledig open. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig naar school kan komen en de kinderen en leerkrachten veilig op school kunnen werken zijn de meeste regels nog van kracht. Op kleine onderdelen zijn er aanpassingen doorgevoerd. Deze staan schuin gedrukt.

Wij verzoeken u allen om u strikt aan deze regels en maatregelen te houden. Alleen samen kunnen wij ervoor zorgen dat wij op een veilige manier vorm kunnen blijven geven aan ons onderwijs.

1.Halen en brengen 

Hoe gaan we het schoolplein op?

Maximaal één ouder/verzorger brengt de kinderen naar school en haalt ze weer op.

Ouders van de kinderen van groep 3 t/m 8 mogen niet mee het schoolplein op en nemen afscheid bij de poort.

Alleen de ouders van de peuters en kleutergroepen mogen hun kind brengen tot 1,5 m voor de ingang (zone staat aangegeven op de grond/pilaren). Bij het ophalen mogen alleen de ouders van de peuters en kleuters wachten op het plein. Er zijn wachtplekken/zones gemarkeerd op het schoolplein. Dus let u goed op de bordjes.

De oudere kinderen komen zoveel mogelijk ZELF naar school.

Hoe gaan we het schoolgebouw binnen?

Ouders komen niet het schoolgebouw binnen.

Alle kinderen komen hun klas binnen via de nooddeur, alleen de groepen 3/4, 4 en 8 komen binnen via de garderobe deur. Zij nemen hun jas en tas mee de klas in. Vervolgens mogen zij in kleine groepjes hun jas/tas in de gang ophangen wanneer de leerkracht dit zegt.

De kleutergroepen vormen hierop een uitzondering: De kinderen van de groepen 1/2 A en B komen binnen door de garderobe en hangen daar hun jassen en tassen op. Hun eten en drinken zetten zij in de klas op het aanrecht. De kinderen van de groep 1/2 C komen binnen door de nooddeur. Als de leerkracht het zegt en de garderobe is vrij dan hangen zij hun jassen en tassen in de garderobe op. Hun eten en drinken zetten zij in de klas op het aanrecht.

’s Ochtends en ’s middags staat er met regelmaat personeel bij de poorten van het plein om het verkeer op het plein te monitoren.

De kinderen reinigen voor binnenkomst hun handen met handgel bij de hygiënestations.

 

Organisatie op school

Kinderen gaan vanaf maandag 8 juni weer vijf volledige dagen naar school.

De huidige schooltijden blijven gehandhaafd. Dus de helft van de kinderen start om 8.30 en kan om 14.00 uur naar huis. En de andere helft komt om 8.40 uur en kan om 14.10 uur naar huis. Dit om de verkeersstromen beheersbaar te houden. 

De ouders worden verzocht om de kinderen echt op de starttijd en eindtijd te brengen/halen.  

Na schooltijd gaan de kinderen direct naar huis of naar de BSO.

 

Invulling lestijd:

Er wordt weer lesgegeven volgens een vast dag-/weekprogramma.

De gymlessen: de kinderen van de groepen 3 t/m 8 krijgen gymles volgens het rooster, zoals dit al het hele jaar van toepassing is. Ook voor de kinderen van de groepen 1/2 worden op woensdag 10 juni de gymlessen weer hervat. De gymlessen worden tot de zomervakantie zoveel mogelijk buiten gegeven. Bij slecht weer gaan de gymlessen niet door, omdat wij tot de zomervakantie geen gebruik mogen maken van Sportzaal De Groet. Het is belangrijk om goede gymschoenen mee te geven waar de kinderen buiten op mogen gymmen.

De vakleerkracht muziek komt ook de lessen volgens het vaste rooster geven. Voor muziekonderwijs geldt specifiek: zang en gebruik van blaasinstrumenten is voor leerlingen in het primair onderwijs toegestaan. 

Er mogen weer beperkte samenkomsten georganiseerd worden met meerdere groepen tegelijk op de locatie.

Er is een nieuw rooster gemaakt voor het buitenspelen. Tussen 10.00 en 11.00 uur spelen de groepen kinderen op vier verschillende momenten buiten. En tussen de middag spelen de kinderen op drie verschillende momenten buiten, zodat de groepen minder groot zijn dan normaal. Dit rooster wordt gehandhaafd tot aan de zomervakantie.

 

Hygiënemaatregelen

Algemeen

Thuisblijfregels kinderen 

We passen de streng werende RIVM-adviezen en richtlijnen toe: 

Kinderen met de volgende klachten blijven thuis 

• Neusverkoudheid 

• Loopneus 

• Niezen 

• Keelpijn 

• Lichte hoest 

• Verhoging tot 38 graden Celsius of koorts (boven 38 graden Celsius) 

• Kinderen mogen pas weer naar school en opvang als zij 24 uur geen klachten meer hebben. 

Wanneer leerkrachten bovenstaande klachten constateren bij een kind, dan geven zij dit door aan de directie. De directie belt ouders met de opdracht hun kind op te komen halen. 

 

Wanneer een kind positief getest is op corona moet hij/zij ten minste 7 dagen thuisblijven en uitzieken. Het kind mag pas weer naar school als hij/zij na deze 7 dagen ook 24 uur geen klachten meer heeft. 

Als iemand in het huishouden van het kind koorts boven 38 °C en/of benauwdheidsklachten heeft, blijft het kind ook thuis. 

Als iedereen binnen het huishouden 24 uur geen klachten heeft, mag het kind weer naar school en de opvang. 

Als iemand in het huishouden van het kind getest is voor COVID-19 en een positieve uitslag heeft, moet het kind wachten tot die persoon 24 uur klachtenvrij is en dan 14 extra dagen thuisblijven. 

Bij een ongewoon aantal kinderen met klachten (vanaf drie kinderen per groep) neemt de school contact op met de GGD.

 

Chronische klachten: 

Als de klachten van een kind als herkenbaar onveranderd passen bij een reeds bestaande aandoening (zoals hooikoorts of astma) mag het kind naar school komen. Bij verandering van het klachtenpatroon of bij het ontstaan van nieuwe klachten naast het bekende klachtenpatroon blijft het kind thuis tot deze nieuwe klachten voorbij zijn of het bekende klachtenpatroon is teruggekeerd. 

 

Algemene maatregelen

De algemene maatregelen die getroffen waren blijven nog steeds van kracht.

 

Materiaalgebruik

Kinderen nemen geen speelgoed mee van thuis.

 

Kleding

Ouders wordt gevraagd om de kinderen kleding aan te trekken die zelfstandig aan- en uitgetrokken kan worden en kan worden ’vastgemaakt’ (knopen van broeken, klittenband e.d.).

 

Eten en drinken

Ouders wordt verzocht om eten en drinken mee te geven dat gemakkelijk zelf kan worden ’genuttigd’ (geen lastige bekers, maar pakjes ed.; schoongemaakt fruit).

De kinderen mogen weer traktaties meenemen, mits voorverpakt!

De kinderen mogen eten niet met elkaar delen.

 

4.Communicatie/contacten met ouders en externen

Er is geen fysiek contact tussen personeel en ouders.

Ouders en externen worden niet toegelaten in het gebouw.

Een uitzondering hierop vormen externen die de ambulante zorg van kinderen verzorgen.

Rondleidingen en zorggesprekken mogen alleen buiten schooltijd plaatsvinden en maximaal met 3 personen en inachtneming van de hygiënemaatregelen en de 1,5 m afstand.

Oudergesprekken worden zoveel mogelijk digitaal of telefonisch gevoerd. Wanneer fysiek contact gewenst is worden deze gesprekken na schooltijd gevoerd

 

Kinderen die behoren tot de risicogroep of waarvan ouders/gezinsleden onder de risicogroep vallen en invulling onderwijs

 

Kinderen die behoren tot een risicogroep kunnen worden vrijgesteld van fysiek onderwijs (beslissing van ouder(s)/ verzorger(s) in overleg met de school).

Kinderen van wie gezinsleden tot een risicogroep behoren kunnen worden vrijgesteld van fysiek onderwijs (beslissing van ouder(s)/verzorger(s) in overleg met de school).

Wanneer kinderen niet fysiek op school zijn, wordt in overleg met de ouders een alternatief gezocht. Omdat de leerkracht volledig belast is met het verzorgen van les op school, ligt daar de focus op. De vorm van thuisonderwijs voor de kinderen die niet op school zijn, is anders en minder intensief dan de afgelopen weken.

 

Noodopvang

Met ingang van 8 juni wordt door school geen noodopvang meer aangeboden. 

 

 

 

coronavirus coronavirus