Corona update 28 januari 2021

Beste ouders, 

 

Zoals u allen in het nieuws heeft meegekregen hebben we nu ook te maken met de avondklok en wordt vanuit de overheid alles op alles gezet om zo snel mogelijk uit de lockdown te komen. Er zijn nog heel veel zaken onduidelijk. Ook het feit of de basisscholen na 8 februari weer open mogen is nog onzeker. Wij verwachten dat wij in de loop van volgende week pas horen of de school weer open mag en zo ja onder welke voorwaarden. Wanneer de kinderen weer naar school mogen zullen wij in ieder geval de eerste tijd veel aandacht besteden aan de groepsvorming, het weer thuisraken in de schoolstructuur en met elkaar praten over de ervaringen van de afgelopen periode. 

 

Diverse leerkrachten worden ook ingezet in de noodopvang en de noodonderwijsgroep. De groepen in de noodopvang blijven groot. Met name op de maandag, dinsdag en woensdag zijn deze aanzienlijk.  

Ook in de groep kinderen die door school is aangemerkt voor noodonderwijs werken sinds vorige twee leerkrachten omdat de groep iets is uitgebreid. Dagelijks werken nu twee leerkrachten om deze kinderen goed te kunnen bedienen. De tweede leerkracht geeft daarnaast ook nog op zijn/haar vaste dag in het noodonderwijs, thuisonderwijs aan de eigen groep.  

 

Intern proberen wij het onderwijs op afstand steeds verder af te stemmen. Daarnaast gaan hier achter de schermen uiteraard de voorbereidingen door voor het nieuwe schooljaar.  

 

Definitief advies groep 8 

De datum waarop wettelijk gezien het basisonderwijs het advies voor het Voortgezet Onderwijs (VO) gegeven moet hebben, 1 maart, nadert met rasse schreden. Door de lockdown en het onderwijs op afstand ziet onze wereld er nu heel anders uit en voeren we intern en met het voortgezet onderwijs de discussie hoe en wanneer we de adviezen voor de groep 8 leerlingen uit kunnen brengen. In deze situatie is het van belang om de kinderen kansrijk te adviseren. Binnenkort hopen we de uitkomsten van deze discussie te communiceren. 

 

Bereikbaarheid/contact school 

In principe is school altijd bereikbaar tussen 8.30 en 15.00 uur en via de mail (info@sintbarbaraschool.nl). De leerkrachten werken weliswaar thuis, maar de directie en IB zijn op school bereikbaar.  

Juf Mariosé is voorspoedig gestart met haar behandeling. Na de voorjaarsvakantie verwachten wij dat zij weer op school aanwezig zal zijn. Veronique Glim, de IB-er neemt een deel van haar taken over, zodat de bereikbaarheid van de school tussen genoemde tijden gewaarborgd blijft. Juf Lia is op haar vaste werkdagen aanwezig. Probeert u school te bereiken via mail, gebruik dan altijd info@sintbarbaraschool.nl, de persoonlijke mail van Mariosé wordt tot 1 maart niet gelezen. 

 

Noodopvang voor ouders met cruciaal beroep 

Mocht u gebruik moeten maken van de noodopvang onder schooltijd, omdat er sprake is van een cruciaal beroep en de opvang is echt niet anders te regelen, dan laat u ons dit weten via een mailtje naar info@sintbarbaraschool.nl. Graag uiterlijk op de vrijdag om 12.00 uur, voorafgaand aan de week waarvoor de opvang nodig is. Wanneer u later een bericht stuurt loopt u de kans dat wij de aanvraag niet meer kunnen honoreren. In de noodopvang zijn wij namelijk gebonden aan een vaste leidster/kind ratio. En dit betekent dat wanneer wij één kind meer hebben dan geoorloofd er een extra leidster ingezet moet worden. Dus het is van groot belang dat wij over de juiste aantallen beschikken. Voor noodopvang voor en na schooltijd maakt u gebruikt van de ouderapp van Connect om aan- en afwezigheid te melden. 

 

Corona in het gezin? Graag melden 

Zoals we al eerder schreven horen wij graag als er een coronageval in uw gezin is. Zo nodig kunnen kinderen tegenwoordig ook getest worden. Als een kind klachten heeft die passen bij corona, dan kan het kind getest worden. Laat kinderen in ieder geval testen bij: 

- veel hoesten, koorts en/of benauwdheid; 

- corona-gerelateerde klachten na contact met iemand met corona. 

Ouders kunnen een afspraak maken via 0800-1202. De GGD vertelt hoe kleine kinderen in onze regio worden getest. Kinderen blijven in ieder geval thuis totdat de testuitslag bekend is. 

 

We merken dat deze tweede lockdown meer vraagt van de kinderen en u als ouders. Ook voor de leerkrachten is dit een intensieve periode en missen zij het directe contact met de kinderen en de interactie van de leerlingen onderling. Wij zien dat iedereen ontzettend zijn best doet om deze periode zo goed mogelijk door te komen! Daar willen wij onze grote waardering voor uitspreken. Alleen samen kunnen wij dit doen! 

 

We hopen u zo weer even geïnformeerd te hebben over de school. Veel succes met de combi van werk en onderwijs en blijf vooral gezond! 

 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

 

Lia van Roosmalen en Mariosé Huits, directie 

corona corona