Waarschuwing voor Squit game (Netflix)

Beste ouders/verzorgers van St.Barbara, 

 

Afgelopen week krijgen leerkrachten van verschillende groepen signalen door dat er kinderen zijn die thuis naar Squid Game kijken. Deze serie is op Netflix te vinden en stond tot voor kort onder de kijkwijzer 12 jaar en ouder. 

 

De negen afleveringen tellende serie, met Lee Jung-jae, Park Hae-soo en Jung Ho-yeon in de hoofdrollen, vertelt het verhaal van een groep mensen die hun leven wagen in een mysterieus overlevingsspel, waarmee er 45,6 miljard won (ruwweg 33 miljoen euro) gewonnen kan worden. 

 

Deze week kregen we in het jeugdjournaal te horen dat de leeftijdsgrens van 12 naar 16 is veranderd. Voornamelijk door de hoeveelheid geweld (mensen worden geëlimineerd als ze een spel niet kunnen winnen). 

 

Wij als school raden het kijken van de serie écht af. Het past niet bij de leeftijdsgroep, want de kijkwijzer is 16 jaar en ouder. We zien het negatieve effect in school, omdat kinderen het spel naspelen. Wie een spel verliest, wordt geëlimineerd.

Heeft uw kind er toch naar gekeken? Ga dan het gesprek aan over de impact van de serie. Praat over de kijkwijzer en maak desnoods afspraken. In de klassen wordt dit ook besproken. 

 

Namens het team,

Lia van Roosmalen en Mariosé Huits, directie

netflix netflix
kijkwijzer kijkwijzer