Bericht vanuit de directie - 30 november

Beste ouders, 

 

De spanning voor Pakjesavond is op school goed te merken. We zien het op de gezichten van de kleintjes voor wat er gaat komen en de groten vanwege de surprises en gedichten die gemaakt moeten worden. 

Voor ons is het ook altijd een spannende tijd, want hoe hou je al die onrust toch gezellig? Gelukkig overheerst altijd weer het genieten.  

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor Kerstmis ook al in volle gang. Van kerstknutsel momenten en kerstvieringen tot overleg met de OR over glühwein, chocolademelk en kerstversiering. Ook dat zal weer heel gezellig worden. 

 

Sint 

O kom er eens kijken! Afgelopen maandag zijn de schoentjes gezet en iedereen was erg blij met het leuke cadeautje dat zij dinsdagochtend vonden.  

Volgende week dinsdag is het dan zover. Dan bezoekt de Sint de Hoge Akker. We verwachten hem vanaf half 9 en dit keer is het op het plein voor de school.  

U kunt natuurlijk komen kijken. Wel is het fijn als uw kind gewoon bij de juf of meester is zodat de leerkracht overzicht kan houden over de eigen groep. 

Na de aankomst ontvangt Sint de groepen 1 tot en met 5/6 en de peuters en loopt nog even langs bij de andere groepen. Vol verwachting klopt ons hart! 

 

Studiedag 6 december 

Op woensdag 6 december zijn de leerlingen vrij.  

Wij richten ons tijdens de studiedag op rapporteren aan ouders en op het vakgebied handschriftontwikkeling. 

 

Voorleeswedstrijd 

We proberen op de St. Barbara leerlingen zo veel mogelijk aan het lezen te krijgen en te houden. Dat doen wij op allerlei manieren, zoals het aanbieden van een verscheidenheid aan boeken. In onze schoolbibliotheek vind je naast gewone leesboeken, ook stripboeken, informatieboeken, gedichtenbundels en bijvoorbeeld samen leesboeken.  

Ook vervangen we de gewone leesles door mandjeslezen, waarbij er in allerlei mandjes verschillende teksten te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld toneelstukken. Verder zijn er boekpresentaties van leerkrachten én natuurlijk de leerlingen. We houden jaarlijks een boekenmarkt en doen activiteiten rondom de kinderboekenweek. 

Ook houden we in de groepen 7 en 8 ieder jaar de voorleeswedstrijd, waarbij leerlingen “battle-en” en er uiteindelijk een klassenkampioen is. Vandaag was de schoolfinale waaraan Ryan, Liam en Annebel deelnamen. Een jury, bestaande uit directeur Mariosé en administratief medewerkster Ellen mochten luisteren naar de drie klassenkampioenen en uiteindelijk is Annebel de voorleeskampioen van de St. Barbaraschool geworden. Zij las een mooi lang stuk voor uit “Juffrouw Braaksel”, nadat ze had verteld waar het boek over ging. Ze las rustig en met de juiste nadruk en stembuigingen voor. Een felicitatie is op zijn plaats. 

Onze voorleeskampioen mag meedoen met de gemeentelijke voorleeswedstrijd in de bibliotheek en strijdt daar tegen kampioenen van andere scholen. Heel veel succes gewenst! 

 

MR en OC 

De Medezeggenschapsraad van onderwijs en de Oudercommissie van opvang hebben afgelopen maandag een gezamenlijk overleg gehad. Heel voorzichtig zijn we aan het verkennen of het overgaan tot een Hoge Akker raad, waarin beide vertegenwoordigd zijn, iets voor ons is. Want hoe zit het dan met verantwoordelijkheden en wordt alles dan wel voldoende doorgesproken? Er zijn nog vragen genoeg.  

 

Het volgende Bericht vanuit de directie ontvangt u op donderdag 14 december, met informatie over kerst. Volgende week krijgt u zoals gebruikelijk een overzicht van de berichten van de website. 

 

 

Met vriendelijke groet, 

Ook namens het team 

 

Lia van Roosmalen en Mariosé Huits, directie